Ylläpään Haapasaarien sukuseura ry

Elokuun 22 p:nä 1992 perustettiin Laviassa Vpl Pyhäjärven Ylläppään Haapasaarien sukuseura. Kokous hyväksyi perustetun seuran nimen ja sen kotipaikaksi merkittiin Lavia. Jäseniksi hyväksytään suvun 18-vuotiaat jäsenet puolisoineen alkaen sen kantavanhemmista Simo ja Katri Haapasaaresta. Lapset kuuluvat yhdistykseen nuorisojäseninä ilman äänivaltaa.

 

Tämä perustettu sukuseura on siitä erikoinen, että sen kantavanhemmat eivät ole kovin kaukaisia, vaan ovat eläneet 1900 luvun vaihteessa. Simo Taavetinpoika Haapasaari on elänyt 1853 – 1926 ja Katri Heikintytär os. Hiiri 1858 – 1938. Simo edustaa Kannaksen Haapsaarien sukua ja Katri taas Pyhäjärven Hiiriä. Näin nämä esivanhemmat ovat Kannaksen karjalaista pohjaa.

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteen kuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa.

Sukuseura pyrkii toteuttamaan tarkoitusperiään:

Sukuseura voi toimintansa tukemista varten ottaa vastaan testamentattua tahi lahjoitettua omaisuutta, perustaa rahastoja sekä asianomaisella luvalla järjestää keräyksiä ja arpajaisia. Seura voi myös omistaa toimintansa kannalta tarpeellisia kiinteistöjä.